STRUČNA PRAKSA – AGENA TECHNOLOGY

 

U okviru stručne prakse u petak 12.04.2019. u 11.00č, organizovana je poseta fabrici i pogonima „AGENA TECHNOLOGY“ u ulici Dositejeva 31, 22310 Šimanovci i Industrijska, 22400 Ruma.

Agena je deo grupacije Albon Engineering and Manufacturing LLC iz Engleske koja je jedan od najvećih svetskih proizvođača klipnjača za kupce kao sto su Ford, Volvo, Nissan, Fiat, Cummins, Caterpillar, itd.

Agena je razvojni deo Albon grupacije i bavi se dizajnom i proizvodnjom kompletnih proizvodnih linija i mašina za serijsku proizvodnju. U Srbiji Agena posluje vec više od 13 godina, a pre 3 godine je Albon otvorio i pogon u Rumi.

Proizvodni program Agene mozete videti na nasem sajtu: http://www.agenatechnology.com/

a sajt matične firme je: https://www.albonplc.com/

Jednu od proizvodnih linija koju je Agena napravila (proizvodna linija za Ford) mozete videti na adresi:

https://www.youtube.com/watch?v=uziydo-Dytw

U Šimanovcima AGENA ima veliki mašinski park sa cnc mašinama. Svi delovi za mašine koje proizvode se proizvode u tom pogonu. Počev od konstruisanja do izrade pozicija, montaže, kao i programiranja kontrolera za upravljanje.

AGENA je u potrazi za mladim ljudima tehničke struke koji su željni usavršavanja u svim oblastima kojima se bavi. Njihova ideja je da kroz praksu i saradnju sa tehničkim školama obuče i osposobe mlade ljude za rad na cnc mašinama, a onima koji se dobro pokažu ponude stalni radni odnos.

Prijavljivanje studenata III godine i specijalističkih studija u CNC kabinetu (učionica 1) svaki dan od 12.00 – 14.00č, kod nastavnika praktične nastave Ivana Bijelića.

Poslednji dan za prijavljivanje je sreda 10.04.2019. do 14.00č.

 

 

Nastavnik praktične nastave

Ivan Bijelić