STRUČNA PRAKSA – Poseta postrojenjima TENT-a | sreda, 11/04/2018. u 10,00 časova

 

U okviru predmeta Stručna praksa, za studente treće godine, specijalističkih i master studija organizovana je grupna poseta postrojenjima TENT-a (Termoelektrana “Nikola Tesla A”) koja predstavlja ogranak EPS-a, a nalazi se u Obrenovcu. O samom preduzeću se možete informisati na SAJTU.

Poseta počinje u 10,00 časova, a skup studenata je u 08,30 na okretnici u blizini Železničke stanice u Beogradu, odakle ćemo javnim prevozom krenuti put TENT-a. Skup studenata koji žive u okolini Obrenovca, a zainteresovani su za posetu, je u 9,30h na Glavnoj autobuskoj stanici u Obrenovcu.

Za učešće u poseti se možete prijaviti slanjem podataka (ime, prezime, br. indeksa i broj lične karte sa naslovom – Prijava za TENT) na mejl: slobodan.milosevic@visokatehnicka.edu.rs ili lično u Učionici br. 2 svakog radnog dana od 08,00 do 16,00 časova. Prijavljivanje studenata je do četvrtka, 05/04/2018. godine.

Prilikom posete TENT-u studenti će imati priliku da se kroz kratki film upoznaju sa istorijatom i gradnjom TENT-a u Obrenovcu. Po završetku prezentacije i filma, studenti će u pratnji nastavnika i zaposlenih obići spoljna postrojenja na TENT-u, kao što su: crpna i mazutna stanica, HPV, doprema uglja i sl. Sledi obilazak glavnog pogonskog objekta i upoznavanje sa komandnim salama na blokovima (upravljanje i nadzor nad radom termoenergetskog bloka).

Dragi studenti, kako je ovo jedinstvena prilika da se upoznate sa sistemom rada jedne termoelektrane, škola očekuje da će vaša zainteresovanost biti velika.

Napomena: Studenti će imati dovoljno vremena da po završetku prakse stignu u školu na zakazanu nastavu.

 

Nastavnik praktične nastave
Slobodan Milošević