STARI STUDENTI

INFORMACIJE ZA STUDENTE UPISANE PRE 2007/2008. ŠKOLSKE GODINE

PRIJAVLJIVANJE ISPITA

Ispiti se prijavljuju i polažu u definisanim ispitnim rokovima.

Student može da polaže ispit kada je ispitna prijava prihvaćena.

To znači da je za polaganje ispita potrebno:

 • upisana tekuća školska godina (regulisan status);
 • ispunjene predispitne obaveze na predmetu;
 • izmirene finansijske obaveze i
 • prijavljen ispit.

 Student prijavljuje ispite na Zbirnoj ispitnoj prijavi koju kupuje u Skriptarnici.

Prijava ispita se može izvršiti:

 • u roku (u terminima za prijavu ispita) i
 • posle roka (putem šaltera studentske službe, najkasnije 24 časa pre planiranog termina za ispit).

Prijavu ispita plaća student koji:

 • nije prijavio ispit u terminu za prijavu ispita;
 • prijavljuje ispit više od jednog puta (za samofinansirajuće studente), odnosno više od dva puta (za studente u budžetskom statusu);
 • polaže ispit više od jednog puta i
 • polaže ispit pred Komisijom.

Uz zbirnu ispitnu prijavu studenti prilažu uplatnicu po važećem cenovniku.

Prijava ispita u roku vrši se ubacivanjem prijave u sanduče za prijavu ispita koje se nalazi ispred Skriptarnice, ili preporučenom pošiljkom. Ako se ispit prijavljuje poštom smatra se da je prijavljen u roku ako pečat pošte na koverti nosi najkasnije datum predviđen za prijavu ispita i ako pošiljka blagovremeno stigne.

Prijava ispita posle roka: Student može da prijavi ispit posle utvrđenog termina za prijavu ispita i to najkasnije 24 časa pre planiranog termina za održavanje ispita Nastavnim kalendarom (izuzimajući subotu i nedelju) na šalteru Studentske službe uz uplatnicu s uplatom po uvećanoj ceni (videti cenovnik).

Primer: Ako je planiran termin ispita u 9 časova student prijavljuje ispit najkasnije prethodnog dana pre 9 časova u kancelariji Studentske službe. Ako je ispit u ponedeljak u 9 časova, student prijavljuje ispit najkasnije u petak do 14 časova.

Naknadna izmena prijavljenog ispita drugim posle roka za prijavu ispita u zbirnoj ispitnoj prijavi nije moguća.

Po unošenju svih ispitnih prijava, Studentska služba na oglasnoj tabli objavljuje spisak ispitnih prijava po predmetima koje „nisu prihvaćene” s razlogom neispravnosti. Student može da polaže ispit ukoliko otkloni neispravnost najkasnije do 24 časa pred prvi planirani termin za održavanje ispita Nastavnim kalendarom.

Ukoliko do termina za prijavu ispita nije objavljen rezultat iz prethodnog ispitnog roka, student prijavljuje ispit u terminu za prijavu s naznakom „ČEKAM REZULTAT”. Ako je student položio ispit, ispitna prijava neće biti prihvaćena. Ako nije položio, ispitna prijava studenta biće “prihvaćena” ako student donese uplatnicu na šalter Studentske službe najkasnije tri dana po objavljivanju rezultata, jer će u suprotnom moći da prijavi ispit samo s naknadom za zakasnelu ispitnu prijavu.

Studentska služba može da uvaži neiskorišćenu uplatu za polaganje ispita studentu samo za naredni ispitni rok i to samo ako je ispitna prijava „neprihvaćena”. Da bi uplata bila uvažena student treba da se javi na šalter Studentske službe do planiranog termina za održavanje ispita Nastavnim kalendarom za koji prijava nije bila prihvaćena.

Posle tri neuspela polaganja istog ispita student može da traži da polaže ispit pred Komisijom što treba da naznači u Zbirnoj ispitnoj prijavi.

Student polaže ispit neposredno po okončanju nastave iz tog predmeta, a najkasnije do početka nastave iz tog predmeta u narednoj školskoj godini.

PONIŠTAVANJE ISPITA

Student koji je nezadovoljan ocenom može da je poništi  najviše dva puta, a do kraja tekuće školske godine . Za poništavanje ispita je potrebno:

 • Napisati molbu (u kojoj se navodi ispit koji student želi da poništi, ocena, i ispitni rok u kome je ispit položen),
 • izvršiti uplatu u skladu sa cenovnikom (deo Ostale usluge/Poništavanje položenih ispita),
 • predati molbu na šalteru studentske službe (u terminu prijave ispita u roku),
 • popuniti Zbirnu ispitnu prijavu (koja se kupuje u skriptarnici).

ZAVRŠNI RAD

Postupak prijave, izrade i odbrane završnog rada